Att läsa i naturen

oktober 5, 2015

by — Posted in Okategoriserade

En sak som jag tycker väldigt mycket om är att ta med mig en bok och sätta mig ute och läsa. På en bänk i en park till exempel, eller på en stubbe i skogen. Jag tycker att man liksom får en dimension till av läsandet då. Det kan vara hur mysigt som helst att sitta inne också, speciellt om det är ruskigt och kallt ute och man får krypa ner under en filt med en kopp te eller choklad, men det är ändå något speciellt med att läsa utomhus. Nu finns det visserligen inte så värst mycket tid till det eftersom jag har en vild femåring hemma, men då brukar jag istället ta med mig femåringen och lite barnböcker ut. Det är också väldigt mysigt, att sitta tillsammans med min dotter och läsa.

Jag har alltid läst mycket för mina barn (inte så konstigt kanske) och det har alltid varit en populär aktivitet. Jag vill liksom föra vidare mitt intresse för böcker och läsning för det är en så underbar värld. Dessutom har man mycket nytta av det också. Barn som har blivit lästa för har ett mycket större ordförråd, och i längden betyder det att de kommer att ha mycket lättare att läsa och förstå texter som vuxna. Det är ju en skrämmande utveckling hur det ligger till med betygen och kunskapsnivån i skolan, och vi föräldrar har ju trots allt ett stort ansvar i att förbereda våra barn för livet. Man kan inte lägga allt på skolan.

Så ta med er barnen ut i naturen och läs en bok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.