Börja äta lite nyttigare

oktober 24, 2015

by — Posted in Okategoriserade

Jag och min fru har bestämt oss för att vi ska börja äta lite nyttigare. Det är väl inte direkt så att vi äter onyttigt, utan vi äter ganska vanlig husmanskost tror jag, men vi känner båda två att det är dags att ta tag i maten lite mer nu. När man har småbarn har dygnet alltid för få timmar och maten kan vara en sak som man inte lägger ner all sin själ i. Det blir ofta samma rätter, och man väljer gärna snabba alternativ. Men nu är vår dotter fem år och eftersom vakna nätter och blöjbyten är ett minne blott så är det hög tid att börja ta tag i saker lite mer och sluta att rulla på i samma hjulspår.

Att börja äta nyttigare handlar ju förstås delvis om oss själva, hur våra kroppar mår (och kanske lite om hur de ser ut), men det handlar också om att äta miljövänligare. Det är ju mycket nyttigare för kroppen att äta till exempel ekologiska bananer eftersom man då slipper få i sig besprutningsmedel och sådant. Äta miljövänligt gör man ju inte bara för miljöns skull, utan också för sin egen. Så vi ska äta nyttigare på flera olika sätt. Vi ska äta hälsosammare mat, mer grönsaker och frukt, mer ekologiskt, mindre halvfabrikat, och så vidare.

Som alltid så får man ge en omställning lite tid, för det handlar ju om att skapa nya vanor och inte om att bara göra ett krafttag just nu. Så man får göra det lite pö om pö kan man säga, och försöka få in det i det vardagliga livet som en självklarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.