Elefanter i fönster och i Indien

oktober 12, 2015

by — Posted in Okategoriserade

Våra nya fönster har kommit och monterats och har nu lett till ytterligare en förändring. Vi har nämligen kommit fram till att vi även behöver nya gardiner. Logiken är ju på sätt och vis glasklar – nya fönster förtjänar nya gardiner så att de verkligen kan komma till sin rätt. Sedan är det ju så att förändring förnöjer. Vi har haft samma gamla gardiner i jag vet inte hur många år nu. Det är definitivt dags för lite variation. Vi tänkte också att vi skulle prova på att vara lite extra djärva. Inga neutrala gardiner här inte, utan gardiner med mönster som sticker ut. Om inte annat så kommer det att få gäster att märka dem vilket gör att man kan få något att prata om.

Vi valde detta tyg, ett hållbart tyg med spännande indiskt elefantmönster. Det är definitivt inte någonting som du kommer att se i var mans hem. Men du kommer att se det i vårt. Självklart kommer inte alla fönster att få samma mönster på gardinerna, men det här är det första som vi har bestämt oss för. Vi letar fortfarande och det finns fler gardintyger här, för den som vill se vad det är vi håller på och väljer mellan. En sak är dock säker: det kommer att bli flera olika spännande mönster, anpassade efter de rum där vi ska ha dem.

Underbara djur
På tal om indiska elefanter: här är en extremt spännande video om elefanten Joyraj, en mycket gammal elefant i nationalparken Kaziranga.

Videon berättar om hur Joyraj, som vid tillfället är 72 år, är på väg att dö, och hur saknad han kommer att bli. Det är en riktigt rörande video och det berättas att man försöker göra allt man kan för att rädda honom. Han överlevde några månader till och hann bli 73 år. Både videon och BBC berättar om hur han var en arbetande elefant som var till stor hjälp i parken. Men det är speciellt ett citat, från BBC om hans död som biter sig fast, ”A number of other elephants nearby were trumpeting loudly and had tears rolling down their faces – a sight best seen than told”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.