Renovering pågår

augusti 21, 2015

by — Posted in Okategoriserade

hammareNär mina tvillingdöttrar var 12 år gamla flyttade vi från ett mindre hus till ett större. Även om tvillingar står väldigt nära varandra på ett sätt som ”vanliga” syskon inte gör så betyder det inte att de alltid trivs i varandras sällskap. Tonåren nalkades och raseriutbrotten kunde stundtals bli ganska hetsiga då det bara fanns två sovrum i huset. Tjejerna var med andra ord tvungna att dela rum, och det blev liksom ohållbart i längden. Så efter en tids sparande och letande köpte vi ett större hus, och tur var väl det med tanke på att min fru Carina blev oplanerat gravid året efter. När tjejerna var 14 år fick de en liten sladdis-syster, och vi tackade vår lyckliga stjärna för att vi hade ett hus med tillräckligt många rum.

Nu är tvillingarna 19 och har flyttat hemifrån, och jag håller för närvarande på att göra om deras gamla rum till gästrum/kontor/syrum och gästrum/bibliotek/läsrum. Jag har alltid velat ha ett bibliotek, alltså ett rum med en massa böcker, istället för att ha böckerna i lådor i källaren. Sovmöjligheter måste förstås finnas då tjejerna måste ha någonstans att sova när de kommer hem och hälsar på, och förr eller senare börjar de kanske ta med sig respektive och egna familjer, så det gäller att planera smart.

Jag gillar att renovera och fixa hemma, och om jag får säga det själv så tycker jag att jag är ganska händig. Det finns ju alltid saker att göra med ett hus och om man kan göra vissa saker själv så finns det en hel del pengar att spara. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.