Sport och träning

september 29, 2015

by — Posted in Okategoriserade

sportNär jag var ung sportade jag mycket. Jag spelade fotboll och orienterade och tränade en hel del. Fotbollen slutade jag med när jag fyllde 18, och orienteringen några år efter det. När jag träffade min fru och bildade familj fanns det inte så mycket tid för träning, men när barnen blev större, började skolan och blev mer självständiga så tog jag tag i träningen igen. Fotbollen fick ligga kvar på hyllan, men jag började springa, simma och gå på gym och tog några orienteringskontroller då och då. Sedan fick jag barn igen, och nu har jag en femåring som kräver ganska mycket av min tid.

Att bli pappa på lite äldre dagar har både sina fördelar och nackdelar. Jag känner mig mycket mer avslappnad nu (kanske för att jag har gjort det förut), och jag är på en mycket mer stabil plats i livet med jobb, ekonomi och allt det där. Å andra sidan så orkar man inte riktigt lika mycket som man gjorde när åldern började på en tvåa istället för på en fyra… En femåring har energi till tusen, medan en som har passerat 40-strecket behöver varva ner lite ibland. Jag säger inte att jag är gammal, och jag känner mig inte heller gammal, men det är klart att kroppen hade andra förutsättningar då.

Jag märker dock att jag blir mycket piggare och smidigare när jag tränar, så nu har jag börjat ta tag i träningen igen. Det är förmodligen ett ämne som jag kommer att skriva mer om framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.