Tips för att hitta läsning

september 3, 2015

by — Posted in Okategoriserade

Att se på en boks omslag säger en ibland inte så mycket om vad det är för typ av bok. Är det en författare man känner till så kan man ju förvänta sig en viss stil, och ibland blir man väldigt lockad av att läsa på en baksida, men det kan också finnas ett annat roligt sätt att hitta böcker att läsa och det är att läsa om vad andra tycker om dem. Här är till exempel Aftonbladets bokrecensioner: http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/

Man behöver ju förstås inte läsa hela recensionen, för ibland säger de faktiskt lite för mycket och om man har någon annans åsikt i skallen så kan det ibland bli så att man läser boken med de förväntningarna och därmed blir att tycka samma sak. Men att skumma igenom lite olika bokrecensioner kan göra att man hittar något som låter väldigt intressant. Det spelar ju egentligen ingen roll alls vad någon annan tycker om en bok – det är ju vad man själv tycker som är det viktiga. Men om någon tycker att en bok är fantastiskt spännande eller väldigt oväntad så kan i alla fall jag bli sugen på den boken.

Jag brukar i och för sig sällan ha brist på böcker att läsa. Det har väl nästan aldrig hänt, men jag tycker ändå att det är lite roligt att läsa bokrecensioner ibland. Jag brukar ha en del böcker på väntlistan och genom recensionerna kan jag ibland bestämma vilken jag ska ta härnäst. Ibland är det ju lite svårt att bestämma sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.