Vart är alla badkar?

maj 5, 2016

by — Posted in Okategoriserade

Badkar blir mer och mer sällsynta. När gamla lägenheter renoveras så tas ofta badkaret bort helt och ersätts av en duschkabin. Jag förstår varför det är på det viset. Att duscha i stället för att bada sparar ju in mycket vatten. Slöseri år dåligt! Men ändå. Det är någonting speciellt med ett badkar. Det går helt enkelt inte att jämföra upplevelsen av att duscha med den av att bada. Det är två helt skilda saker, faktiskt. Man behöver ju inte bada varje dag, men en eller ett par gånger per månad förtjänar man i alla fall, tycker jag, och lite oftare på vintern, när det är som kallast och kyligast.

Inget slöseri
Nu är jag inte någon som tycker om att slösa pengar på någonting som, rent krasst, ändå är ren lyx. Men jag hade lite tur där. På nätet hittade jag flera billiga badkar från Trademax, badkar som är så pass billiga att det blev väldigt frestande att köpa hem ett. De billigaste kostade inte ens 4,000 kronor och det tycker jag faktiskt att ett badkar kan vara värt. Lyckligtvis så har min dusch tidigare haft ett badkar som tagits bort, så det borde inte vara några större problem med att installera det nya. Lite av ett impulsköp var det allt, men nu så har jag beställt och betalat för ett badkar. Väldigt spännande; jag kan knappt bärga mig tills det står där inne i badrummet.

Snygga tassar
Tassbadkaret Ideal.Jag valde tassbadkaret Ideal, 153 centimeter långt. Dels för att det var ett av de absolut billigaste badkaren hos Trademax, men också för att jag tycker det ser snyggt ut. Klassiskt utseende, helt enkelt. Riktiga badkar ska väl ändå ha tassar? Kalla in bilden, visst skulle det pryda i princip vilket badrum som helst? 153 centimeter kanske låter lite kort, men jag mätte lite och tänkte efter och tror att det tvärtom är nästan perfekt längd. Visst, ett större badkar skulle vara trevligt, men Ideal verkar ändå stort nog – och det kommer att passa in i badrummet, vilket typ är ett krav… Annars fungerar det ju inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.